pondělí 8. října 2018

Kdo to byl Hitler?

Dost lidí si spojuje druhou světovou válku s vůdcem Hitlerem.
Bez této osobnosti by nejspíš válka nevznikla.

Co to bylo vlastně za osobu která tak krutě zasáhla do životů milionů lidí ?


Adolf  Hitler se narodil  20.4. 1889 v rodině rakouského celního úředníka. Byl nadaný ale nedokázal dodržet kázeň tak i proto neměl maturitu. Měl umělecké ambice ale pro nedostatek talentu nebyl přijat na uměleckou školu. Po smrti rodičů se protloukal Vídní jako nezaměstnaný  a bez domova.
Začal se více zajímat a utvrzovat v nacionalistických a rasistických  názorech. Velmi se zajímal o současnou politiku. Po vypuknutí první světové války se dobrovolně přihlásil do  německé armády, kde byl zraněn. Během první světové války byl vyznamenán.
Ujal se vedení nezdařeného mnichovského puče v listopadu 1923. Po kterém byl odsouzen a byl rok vězněn. V tomto vězení napsal knihu Mein Kampf (můj boj)

Pokud se zaměříme na genealogii Hitlerovi rodiny která byla vždy zahalena rouškou tajemství neboť Hitler sám měla velké obavy že by došlo k odhalení nepříjemného překvapení nečistoty jeho rasy.
Kterou sám tak urputně propagoval.

Během Hitlerova režimu se ukazuje jak kultivovaná společnost může rychle se ponořit do barbarství a genocidy. Dokázal totiž své příznivce dokonale zfanatizovat a tím pádem mu vše vycházelo co si usmyslil. Sám Hitler byl zarputilí odpůrce židů, komunistů, cikánů. Propagoval jen čistou Árijskou rasu ,kterou nazýval nadlidi.


Velké sklony měl k také k okultismu a tajemnu.



Zajímal a podporoval  verzi že rasa Árijců,kteří podle jedné z hypotéz pocházeli z Tibetu, z podzemní říše Agartha, Která se má údajně rozkládat pod Tibetem a Mongolskem. I kvůli této hypotéze vznikla společnost s názvem Thule, do které  patřily různí význační pohlaváři.
 Hákový kříž je symbolem mnoha náboženských kultur po celém světě.Které se používají dodnes  v buddhismu,hinduismu a v džinismu. Ve všech těchto náboženstvích je považována jako symbol štěstí.



Zdroje Wikipedie,česká televize,eurozprávy.











Žádné komentáře:

Okomentovat