středa 14. září 2016

Víte že -- Pocity

Pocity- jedno slovo které pro nás všechny znamená mnoho

Pojďme tedy se podrobněji podívat co ovlivňuje naše pocity.
Co jsou vlastně pocity?
Kde se berou?
Proč jsme nimi tolik ovlivněni?

Pocity máme a známe úplně všichni.

Co je vlastně pocit?

Jak praví Wikipedie


Pocit může být slabě vnímaná i obtížně pojmenovatelná emocemyšlenkavjem, případně jejich kombinace. Různé pocity jsou součástí lidského prožitku nebo i zážitku, tedy každého běžně prožívaného lidského života. Může se jednat o pocity libé, nelibé, pozitivní, negativní nebo i neutrální. Pocit obvykle vyjadřuje něco, co člověk neumí sám přesně pojmenovat a vyhodnotit a co on sám vnímá jak smyslově, tak mimo smyslově.
Některé pocity umíme pojmenovat dobře, zejména se jedná o pocity vztahující se k fungování našeho vlastního, tedy svého lidského těla. Často pociťujeme různé biologické a fyziologické potřeby (hlad, žízeň, chlad, teplo, nutnost vyměšování apod.) nebo fyziologické pochody (třeba bolest, nevolnost, závrať apod.)
Mnohé lidské pocity bývají tzv. smíšené, jedná se o jejich různorodou směs.
Pocity známe všichni ať jsou to dobré či špatné. Všichni se s těmito stavy setkáváme.
Máme různé pocity což  je to součást lidského prožitku, zážitku zažijeme jich za  svůj život nespočet. Jsou to pocity radosti, štěstí ale i naopak smutku ale negativní či neutrální pocity. 
Pocit je smysl lidského života. Vyjadřují v bezvědomí emocionální postoj ke světu, nebo do samotného objektu. Pocity jsou proces tvorby od narození do stáří, a na programoval filmový průmysl a společnost. také velký význam v rozvoji smyslů mají společenských institucí, komunikace, vzdělání, různé rituály, symboly a sociálních zákonů.

Zdroje:wikipedie,yahoo

Žádné komentáře:

Okomentovat